POTREBUJEMO

6 – 8 pšeničnih tortilj,
1 malo konzervo paradižnikovih pelatov,
1 malo konzervo pečenega mehiškega fižola (npr. Rosarita),
1 žličko zelenega pesta,
nekaj naribane Gavde ali sira Jošt,
1 velika žlica kisle smetane,
1 hladne ali sveže pečene piščančje prsi, brez kosti in kože,
1 malo konzervo mešane mehiške zelenjave,
nekaj žlic olivnega olja ali žlico masla za pekač, sol, poper, mleti koriander.

POSTOPEK PRIPRAVE

  1. Paradižnikove pelate z dodatkom žličke pesta, nekaj soli, popra in koriandra zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko, hladno omako, ki jo vlijemo v širok nekoliko globlji krožnik ali ponev velikosti uporabljenih tortilj.
  2. Iz pečenih piščančjih prsi odstranimo morebitne kosti in meso s prsti prav fino naceframo.
  3. Pripravljeni sestavini postavimo na stran in odpremo konzervo pečene mehiške fižole.
  4. Pekač primerne velikosti namažemo z nekaj žlicami olivnega olja ali masla.
  5. Tortiljo namočimo v paradižnikovo omako in jo položimo na velik plitek krožnik. Po spodnjem robu jo namažemo z veliko žlico pečenega fižola, potresemo z nekaj piščanca. Nadaljujemo s sirom in zelenjavo. Po želji lahko uporabljamo tudi druge vrste zelenjave, vendar moramo zmeraj paziti, da uporabljamo takšne, ki pri poznejši peki, ne bodo izpustile preveč tekočine (npr. paradižnik, sveži šampinjoni). Tortilje previdno zavijemo in jih eno za drugo preložimo v pomaščen pekač. Pazimo, da ne pretiravamo s količino nadeva.
  6. Ko končamo v preostalo paradižnikovo omako dodamo eno jedilno obilno žlico kisle smetane in ostanek mehiške zelenjave. Dobro premešamo in prelijemo zložene tortilje. Na koncu potresemo z nekaj sira in postavimo v vročo pečico za 20 minut.
  7. Pečemo z ventilatorjem pri 210 stopinj Celzija. Po potrebi pri približno desetih pretečenih minutah temperaturo zmanjšamo na 180.

 

Priprava jedi je resnično nadvse preprosta in rezultat je po drugi strani tako nesorazmerno odličen. Za vse ljubitelje ostrejših okusov priporočamo, da v paradižnikovo omako dodate nekoliko mletega čilija in pri samem serviranju - ob strani, nekaj jalapeno vloženih paprik. Izgled jedi je čista desetka, vonjave, ki jih boste pri tem ustvarili pa vam bodo zavidali vsi sosedi.

Dober tek!

 NATISNI (pdf)

 

1 Comment