RECEPT: Brezglutenski kruh iz doma zmletih lanenih semen in jajc

Comment

RECEPT: Brezglutenski kruh iz doma zmletih lanenih semen in jajc

POTREBUJEMO:
2 skodelici grobo zmletih lanenih semen (uporabi kavni mlinček)
in nekaj lanenih semen za posip,
1 pokrita žlička pecilnega praška (lahko tudi izpustiš),
1 ščepec soli,
5 velikih jajc,
1/2 skodelice vode,
1/3 skodelice olivnega olja.

NAVODILO ZA PRIPRAVO:

  1. Zagrej pečico na 220 stopinj. Pekač obloži s papirjem za peko (33 x 22 cm). Če želiš višji kruh izberi pekač z manjšo površino, ali obratno. Postavi na stran.
  2. Zmleta lanena semena premešaj s pecilnim praškom in soljo v dovolj veliki posodi.
  3. V drugo posodo ubij jajca, dodaj vodo in olje ter nekje 30 sekund mešaj z ročnim mešalcem pri najvišji hitrosti, da dobiš penasto tekočino. Dodaj k suhim sestavinam, premešaj s kuhalnico in pusti stati cca. 3 minute, da lanena semena nekoliko vsrkajo tekočino.
  4. Dobljeno bolj ali manj tekoče testo zvrni na pekač in s kuhalnico oblikuj v želeno obliko -  debelino. Po vrhu obilno potresi lanena semena.
  5. Peci 20 minut, da se lepo zapeče med 180 in 220 stopinjami, odvisno od pečice.

Po končani peki pusti počivati vsaj eno uro na mrežici. Nareži na manjše kose in postrezi. Lahko tudi do tri mesece hraniš v zamrzovalniku.

Comment

RECEPT: Prava italijanska lazanja

Comment

RECEPT: Prava italijanska lazanja

Pripravljali smo italijansko klasiko po receptu kot nam jo podajajo na škatli testenin Barilla in bili prijetno presenečeni nad rezultatom. Vse omake so se nam pri pripravi zdele nekoliko preredke, a se je na koncu to izkazalo za dobro, saj je bila lazanja ostala sočna. Čudovito pri tem receptu je tudi to, da je uporabljeno malo sira in jed ni pregovorno kalorična.

Comment

RECEPT: Mehiški piščančji burritos

Comment

RECEPT: Mehiški piščančji burritos

Priprava te jedi je resnično nadvse preprosta in rezultat je po drugi strani tako nesorazmerno odličen. Za vse ljubitelje ostrejših okusov priporočamo, da v paradižnikovo omako dodate nekoliko mletega čilija in pri samem serviranju - ob strani - nekaj jalapeno vloženih paprik. Jed na krožniku zgleda čudovito in vonjave, ...

Comment